BORA Pure inductiekookplaat (BORA PURA of BORA PURU) - Een klasse apart

De BORA Pure is het vlaggenschip van jouw keuken. BORA Pure inductiekookplaten met kookveldafzuiging zijn in 2019 geïntroduceerd als vervanging van BORA Basic. Met deze nieuwe kookplaat met compacte kookveldafzuiging is geluids- en geuroverlast tijdens het koken verleden tijd. Ontwikkeld via het BORA principe maakt deze inductiekookplaat je leven een stukje rijker en aangenamer.

Neem contact op met 123apparatuur.nl voor meer informatie over de BORA Pure inductiekookplaat

0318-456000 info@123apparatuur.nl

BORA Puru of BORA Pura?

De BORA Pure lijn bestaat uit twee varianten: de BORA Pure PURU en BORA Pure PURA. Het verschil tussen deze twee varianten zit hem in de wijze van luchtafvoer.

BORA PURU

De BORA Pure PURU is een inductiekookplaat met ingebouwde kookveldafzuiging middels recirculatie. In een recirculatiesysteem worden kookdampen via de motor in een recirculatiefilter geleid. Dit actieve-koolfilter absorbeert kookgeurtjes en vetdeeltjes. De schone warme lucht wordt vervolgens terug de woning in geblazen. Hierdoor ishet recirculatiesysteem van de BORA PURU ideaal voor passiefhuizen of energieneutrale woningen.

BORA PURA

De BORA Pure PURA is een inductiekookplaat met ingebouwde kookveldafzuiging middels luchtafvoer. Bij een luchtafvoersysteem worden kookgeurtjes en vetdeeltjes via de motor, het luchtafvoersysteem ingeblazen en via rooster naar buiten geleid. Dankzij de intelligente stromingstechniek wordt er er minder warme kamerlucht naar buiten geblazen dan in standaard afzuigkappen. Hierdoor blijft er dankzij de BORA PURA meer warmte in huis en bespaar je energie.

Het BORA PrincipeSchone lucht


100% Cleanrate op ooghoogte

BORA Pure kookplaten hebben een cleanrate 100% op hoofdhoogte. Koken met je gezicht in kookgeuren en vetdeeltjes is verleden tijd. Geur- en vetdeeltjes krijgen de kans niet om op te stijgen maar worden direct opgevangen met de slim gebruikte stromingssnelheid en innovatieve motortechnologie.


Vrij, onbelemmerd zicht


Geen randen en hoeken meer op hoofdhoogte

Koken met een gebogen hoofd zodat je je hoofd niet stoot? Ook dit is opgelost met een BORA inductiekookplaat. Met deze innovatieve kookveldafzuiging is het gedaan met gevaarlijke hoeken en randen op hoofdhoogte.


Reinigingscomfort


Laat je vaatwasser het werk doen

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De drie bewegende onderdelen van de afzuigmodule kun je eenvoudig losmaken en laten schoonmaken door je vaatwasser.

Voordelen van BORA Pure inductiekookplaat

Alle BORA inductiekookplaten met kookveldafzuiging worden ontwikkeld via het BORA principe. Maar waarom zou je kiezen voor een BORA Pure in plaats van een BORA Professional 2.0 of BORA Classic 2.0?

Uiterst stil

De gemiddelde afzuigkap produceert 70 dB geluid op hoofdhoogte. Dit maakt het erg lastig om tijdens het koken een gesprek te voeren of gezellig een muziekje op te zetten. Dankzij de optimale luchtgeleiding en de extreem stille motor van de BORA PURU en PURA is dit verleden tijd. Zelfs op hoge vermogensniveaus ligt het geluidsniveau nog lager dan bij het bakken van een steak.

Intuïtieve sControl-bediening

BORA PURU en PURA beschikt over een unieke verticale slider voor een nog eenvoudigere bediening. Alle opties zijn snel aan en uit te zetten door eenvoudig contact. Beweeg met je vinger omhoog of omlaag, tik het gewenste veld aan en klaar.

Automatische regeling van de afzuiging

Tijdens het koken worden de afzuigprestaties van de BORA PURU en PURA automatisch bijgesteld als dit nodig is. Je hoeft dus niet meer handmatig de instellingen aan te passen. Je kunt je daarom volledig concentreren op het klaarmaken van een heerlijke maaltijd.


Extra groot kookoppervlak 4 24

Ook altijd ruimte te kort tijdens het koken of last van pannen die elkaar in de weg zitten? Op de BORA PURU en PURA kookplaat kun je dankzij de centrale bediening en plaatsing van de kookzones altijd met vier grote pannen tegelijkertijd koken.

Minimalistisch design

Natuurlijk zijn niet alleen de functionaliteit maar ook het design van je kookplaat en afzuigzuigsysteem erg belangrijk. Door het inbouwen van de afzuiging en het kookveld in het werkblad past de ORA PURU en PURA in elke moderne keuken. Het bedieningspaneel kun je bijna niet zien als de kookplaat uit staat.

Maximale opbergruimte

In de kast onder de BORA PURU en PURA kookplaat staat de afzuigzuigunit. Maar met een toestelhoogte van minder dan 200 mm en de geïntegreerde recirculatiefiltereenheid blijft er nog genoeg ruimte over voor keukengerei en pannen.

Onderscheidingen BORA Pure

De BORA Pure lijn heeft diverse onderscheidingen gewonnen. Maar laat je vooral overtuigen door de BORA Pure kookplaten zelf in een 123apparatuur.nl filiaal. In ons filiaal kun je showroomkeukens bekijken waarin een BORA kookplaat met afzuiging is gemonteerd. Zo kun je de ‘look and feel’ van de onderscheiden kookplaat in het echt ervaren.

German Design Award winner 2020

De Raad voor Vormgeving heeft BORA Pure bekroond met de German Design Award 2020 in de categorie Excellent Product Design – Kitchen voor hun uitmuntende designkwaliteit.

Reddot Design Award winner 2019

Product Design is een van ‘s werelds grootste designwedstrijden. Direct bij de lancering van sleepte de BORA Pure inductiekookplaat de Red Dot Award Product Design 2019 in de wacht.

Silber Gute gestaltung 2019

De Deutscher Designer Club e. V. is een instelling die ernaar streeft om de perceptie, relevantie en inhoud van design in de Duitstalige publieke ruimte te vergroten. De designwedstrijd voor bijzonder ontwerp Gute Gestaltung 2019 van de DDC, de Deutscher Designer Club, bekroonde BORA Pure met ZILVER

Wat kost een BORA Pure inductiekookplaat met afzuiging?

BORA PURU en PURA systemen kunnen naar wens worden samengesteld. Gemiddeld varieert de prijs van Pure kookplaten rond de €2300 en €4100. Dit hangt vooral af of je kiest voor een luchtafvoersysteem of recirculatiesysteem. Daarnaast heb je meer personalisatie mogelijkheden.

Garantie op BORA Pure kookplaten

Je hebt standaard 2 jaar garantie op jouw nieuwe BORA Pure inductiekookplaat. Daarnaast biedt BORA op elk BORA kookveldafzuigsysteem een verlengde garantie van 3 jaar aan. Hiervoor moet je je nieuwe kookplaat registreren bij BORA. Op de kookveldafzuiging kun je een sticker vinden met daarop een registratiecode. Deze kun je heel eenvoudig op de website van BORA invoeren. De garantieverlenging is hierdoor helemaal gratis!

Keuzehulp: Welke BORA kookplaat past bij mij?

Kookgewoonten zijn net zo verschillend als de mensen die erin koken. Je weet nu alles over de BORA Pure, maar weet je niet zeker of deze BORA productlijn echt bij je past? Gebruik de keuzehulp hieronder voor het antwoord.
  BORA Pure BORA Basic BORA Classic 2.0 BORA Professional 2.0
Systeem

Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones

Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden
 
Soort kookveld

Inductie

Gas

Wok

Wok

Straalelement
 
Soort keukenblok

Standaard keukenblok met een diepte van 60 cm

Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm

Kookeiland met een diepte van min. 70 cm
 
Soort bediening

Touchbediening op kookveld

Bedieningsknop

BORA Pure kookplaat kopen bij 123apparatuur.nl

Ben je enthousiast geworden over de innovatieve BORA PURU en BORA PURA inductiekookplaat met kookveldafzuiging? Bij 123apparatuur.nl ben je aan het goede adres voor al je BORA apparatuur. Het is belangrijk dat je de kookplaat kiest die het beste past bij jouw kookgedrag. Onze specialisten helpen je hier graag bij verder. Bel onze klantenservice voor meer informatie. Of maak een afspraak in onze showroom. Daar staan onze productspecialisten voor je klaar.