Het BORA Basic effect

Wie denkt aan BORA, denkt aan de ruime kookplaat met geïntegreerde afzuiging. De inconische uitvoering met cirkelvormige afzuiging die in 2013 werd gecreëerd: De BORA Basic. Deze kookplaat werd in hetzelfde jaar nog bekroond bekroond met de Plus X Award en is daarmee het Product van het Jaar 2013. Een vernieuwende voorloper die een serie van innovaties zou gaan inspireren.

Neem contact op met 123apparatuur.nl voor meer informatie.

0318-456000 info@123apparatuur.nl

Voordelen BORA Basic


Afzuiging vergeten? Geen probleem

De afzuiging wordt automatisch geregeld tijdens het koken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je deze bent vergeten aan te zetten of hoger in te stellen.

Variabele warmhoudfunctie

Je wilt niet het risico lopen dat je gerecht aanbrandt als je het nog even warmhoudt op de kookplaat. Dankzij de variabele warmhoudfunctie hoef je je daar niet druk over te maken.

Zeeën van ruimte

Heel vervelend: Je pannen half op de kookpit moeten zetten omdat er geen plek meer over is op de kookplaat. Geen probleem voor de Basic: deze heeft 4 grote kookzones.Reinigen is zó gedaan

Onderdelen die gereinigd moeten worden, haal je gemakkelijk uit de kookplaat. Ze zijn bovendien vaatwasserbestendig, wat nóg meer werk uit handen kan nemen.

Ruimte overhouden

Dankzij het compacte formaat van de BORA Basic houd je ruimte over. Boven én onder: Je hebt immers geen afzuigkap meer nodig, en het apparaat neemt weinig plek in beslag.

BORA X Pure Eenvoudige reiniging

Geen afleiding tijdens het koken: Dankzij de moderne motor is dit apparaat aanzienlijk stiller dan een reguliere afzuigkap. Zo kun je elkaar ook beter verstaan!

BORA varianten

Kies je voor BORA Basic, dan heb je ruime keuze aan opties. Zo kun je niet alleen kiezen voor keramisch, maar ook inductie. Ga je voor inductie, dan heb je de mogelijkheid aan vier grote kookzones, maar ook uit flexibele indeling. Deze 3 versies zijn daarnaast beschikbaar in 2 uitvoeringen: Luchtafvoer en met recirculatie, waardoor de lucht na het filteren terug je huis in wordt geblazen.
  Inductie Flexinductie Keramisch
Luchtafvoersysteem
Recirculatie BORA BIU BORA BFIU BORA BHU
Luchtafvoer BORA BIA BORA BFIA BORA BHA

Recirculatie of luchtafvoer?

Alle BORA inductiekookplaten met kookveldafzuiging worden ontwikkeld via het BORA principe. Maar waarom zou je kiezen voor een BORA Pure in plaats van een BORA Professional 2.0 of BORA Classic 2.0?

BORA met recirculatie

De BORA BIU, BHU en BFIU zijn kookplaten met recirculatie. Dit houdt in dat kookdampen worden gefilterd en weer terug de woning in wordt geblazen. De lucht wordt geneutraliseerd dankzij actieve kool, die de geur en vetdeeltjes absorbeert. Hierdoor ruikt het snel weer fris in je keuken. Om ervoor te zorgen dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt, is het belangrijk om het koolstoffilter regelmatig te vervangen.

BORA met luchtafvoer

De BIA, BHIA en BFIA maken gebruik van luchtafvoer. De opgevangen kookgeuren worden via dit systeem naar buiten gevoerd. Dankzij de slimme techniek gaat er minder warmte verloren doordat deze ook naar buiten wordt geblazen, zoals bij standaard afzuigkappen. Door het behoud van de warmte bespaar je dus energie.

Prijzen

PLUS X AWARD

Deze prijs wordt toegekend aan producten die het dagelijks leven eenvoudiger en aangenamer maken. BORA Basic werd bekroond met de Plus X Award in de verschillende categorieën, zoals 'Innovation', 'High Quality', 'Design', 'Gebruiksgemak' en 'Functionaliteit'. Daarbovenop is de Basic uitgeroepen tot 'Beste product van het jaar' en 2013 en 2015.

GOOD DESIGN®

BORA is inmiddels bekend met deze prijs. GOOD DESIGN® is één van de meest prestigieuze en gerenommeerde Design Award Programs ter wereld. Het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design reikt sinds 1950 de prijzen uit in samenwerking met European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies.
 

Garantie op BORA Basic kookplaten

Op alle apparaten geldt een standaard garantietermijn van 2 jaar. BORA plakt daar gratis een jaar aan vast, waardoor je 3 jaar zekerheid hebt. Hiervoor kun je het apparaat eenvoudig op de website van BORA registreren. Dit is uiteraard gratis.

Keuzehulp: Deze BORA kookplaat past bij jou

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker in het aanbod van de verschillende BORA kookplaten. Ben je het overzicht even kwijt? Hieronder zie je alle belangrijke kenmerken per serie
  BORA X Pure BORA Pure BORA Basic BORA Classic 2.0 BORA Professional 2.0
Systeem

Compact toestel met geïntegreerde afzuiging en 4 kookzones

Modulair afzuigsysteem met vrij combineerbare kookvelden
 
Soort kookveld

Inductie

Gas

Wok

Wok

Straalelement
 
Soort keukenblok

Standaard keukenblok met een diepte van 60 cm

Extra diep keukenblok met een diepte van min. 70 cm

Kookeiland met een diepte van min. 70 cm
 
Soort bediening

Touchbediening op kookveld

Bedieningsknop

Prijs van BORA Basic kookplaten

De prijs hangt sterk af van de uitvoering die je wilt. In de Basic-serie kun je kiezen uit keramisch, inductie en flexinductie. Het luchtafvoersysteem heeft ook invloed op de prijs. De prijs van een BORA Basic kookplaat begint bij ongeveer 2200 euro en kan oplopen tot rond de 4000.

BORA kopen

De producten BORA Basic BIA en BIU zijn aflopend en kunnen niet meer worden besteld. De BORA Pure is de nieuw ontwikkelde opvolger van de Basic. De Basic kookplaat met recirculatie (BIU) wordt vervangen door PURU en de Basic kookplaat (BIA) met luchtafvoer wordt PURU.

Belangrijke richtlijnen:
  • De nismaat blijft hetzelfde, ondanks wijzigingen aan de maten van de uitsparingen en de voegmaat van BORA Pure. Deze past dus in een BORA Basic uitspraring. Eventueel moeten de zijlippen op de zijlippen op de behuizing van Pure naar binnen worden gebogen.
  • Let op de gewijzigde positie van de achterwanduitsparing, er wordt een boorsjabloon bijgevoegd bij BORA Pure.
  • Nieuwe bestellingen van BIA/BIU worden vanaf nu gewijzigd naar de BORA Pure varianten PURA/PURU, met inachtneming van de geldende levertijden voor BORA Pure.
  • BORA Basic Hyper BHA/BHU en BORA Basic oppervlakte-inductie BFIA/BFIU zijn nog steeds beschikbaar en leverbaar.