Siemens studioLine stoomovens

Gezond en lekker koken met combi-stoomovens van studioLine.

Stoomkoken sluit perfect aan op uw behoefte om gezond en lekker te eten én alle kooktrends uit te proberen. Gerechten die zijn gegaard met hete stoom behouden hun vitamines, mineralen en kleur. Wie met hulp van studioLine kiest voor deze pure manier van koken, wil straks niks anders meer.


Een bakoven en een stoomoven in één.

stoomoven en bakoven in één
Bij onze inbouwbakovens met stoom zijn meerdere kooktechnieken verwerkt in één doordacht ontwerp. U kunt er gezond mee stoomkoken, klassiek bakken of braden met hete lucht. De stoomtechniek is op ontelbare productgroepen toe te passen. Vet en olie kunnen kunt u achterwege laten zodat de resultaten een uitstekende basis bieden voor een gezond eetpatroon. En wist u dat het gaarproces van stoomkoken een van de snelsten is? Malse delen van vlees zullen dat ook blijven en groenten nog net zo kleurig als voordat u ze in de oven deed.

Op afstand te bedienen en zelflerend.

TFT-Touchdisplay Plus is een zeer intuïtief te gebruiken knoppenpaneel dat het bedienen van uw oven makkelijker maakt dan ooit. Nadat een oven uit de iQ700-serie u door het menu heeft geleid, zal deze helemaal in sync zijn met uw unieke kookgewoontes.

Het TFT-Touchdisplay Plus overtuigt vervolgens door alle bakfuncties en de manier waarop de oven gerechten verhit, af te stemmen op uw smaak en kookstijl.
studioLine TFT-Touchdisplay Plus

Een goede en snelle warmteoverdracht met stoom.

studioLine stoomovens
Koken met stoom is een eeuwenoude traditie waar Siemens u nu de vruchten van laten plukken. Bij de studioLine stoomovens is sprake van een droog bereidingsproces en wordt de temperatuur opgevoerd tot 100 °C. Omdat de etenswaren hierbij onder druk komen te staan, is de bereidingstijd tot wel tweederde korter dan wanneer u kookt of blancheert. Groenten behouden hun beet en aardappelen koken niet stuk. De techniek kan ook uitstekend worden toegepast op vis, schaal- en schelpdieren.